Kraamzorg

In de meeste landen liggen de kraamvrouwen gemiddeld gedurende de kraamperiode in het ziekenhuis en mogen dan naar huis. De kraamverzorgende kan je bijstaan, verzorgen en begeleiden vanaf de geboorte van je kindje tot het moment dat je zelfstandig de verzorging kan overnemen.

Signaleer problemen tijdig!

Het is belangrijk dat er medische zorg is na de bevalling zodat er op tijd gesignaleerd wordt als er problemen zijn met moeder of kind.

Wat doet een kraamverzorgende?

De kraamverzorgende heeft bij thuisbevallingen een assisterende taak. Er wordt voorlichting gegeven aan de (nieuwe) ouder(s). Het gezin wordt ondersteund bij het huishouden en de verzorging van andere gezinsleden. De kraamverzorgende heeft een observerende, signalerende en rapporterende functie naar de verloskundige. De zorg voor moeder en kind heeft altijd de hoogste prioriteit. Samen met de kraamverzorgende streven wij ernaar dat je aan het einde van je kraamtijd in staat bent voor jezelf en je kindje te zorgen.

Waar en wanneer vraag je kraamzorg aan?

Zodra je je termijnecho hebt gehad kun je kraamzorg aanvragen. Je mag zelf kiezen bij welk kraamcentrum je kraamzorg regelt.Het is goed navraag te doen bij je zorgverzekeraar of zij contracten hebben met het door jou verkozen kraamcentrum. Of je thuis of in het ziekenhuis bevalt in beide gevallen heb je kraamzorg nodig.

Als je familie hebt die na je bevalling komt helpen in het huishouden, dan is dat mooi meegenomen. Dit neemt niet weg dat je dan alsnog kraamzorg nodig hebt. Je zou dan kunnen kiezen voor moeder-kindzorg.

EHBO Cursus

Jaarlijks belanden er duizenden kinderen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis door een ongeluk. Veel van deze ongelukken kun je als ouder voorkomen of je kunt direct zelf handelen.
Als je maar weet wat je moet doen.

Bij de cursus EHBO bij Kinderen leer je wat je kunt doen. Nu je zelf zwanger bent, of papa of mama bent, is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via de snelle en gemakkelijke cursus. Wacht dus niet langer en start nu met de cursus!

EHBO bij kinderen

De cursus

Je volgt de cursus in je eigen tempo. Het bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte. Theorie: Je leert de theorie online door het bekijken van foto’s, filmpjes en luisteren naar instructies. De theoriecursus wordt afgesloten met een eindtoets. Praktijk: Nadat de theorie is behaald volgt één praktijkbijeenkomst. Hierbij oefen je, onder begeleiding van een erkende EHBO-instructeur de belangrijkste EHBO-handelingen. Deze praktijkles duurt vier uur. Er is ruimte voor maximaal 14 personen per cursusdatum.

Schrijf je in voor de cursus EHBO bij kinderen.

Wij werken veel samen en hebben goede ervaringen met: