Over Verloskundigenpraktijk Ridderkerk

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

We werken met vier verloskundigen; Ivonne Haaksema, Marieke Harbers, Mylène Hermans en Marissa Jouwsma. Verder worden wij ondersteund door assistente Betty Gelok en echoscopist Cornel Kirpestein.

Wij vinden het fijn om te werken in een wat kleinere praktijk, zodat we iedere zwangere zelf persoonlijk leren kennen. Wij merken dat de drempel om vragen te stellen en eventuele angsten te uiten daardoor een stuk lager ligt. De duidelijkheid dat je weet wie je aan je bed krijgt en dat je weet wat de werkwijze en visie van je verloskundige is, zorgt voor de rust die je als zwangere nodig hebt.

Wij krijgen geregeld de vraag wat ons werkgebied is en tot hoever ons werkgebied reikt. Onze praktijk is gevestigd in Ridderkerk, maar omliggende dorpen zijn voor ons prima aan te rijden. Wij werken dan ook geregeld in Hendrik Ido Ambacht en Beverwaard/Ijsselmonde. Uitzonderlijk daarbuiten, omdat wij een verplichte aanrijdtijd hebben van max. 20 min in geval van een spoedgeval. Mocht je zwanger zijn en je bij ons aan willen melden, maar twijfel je of je in ons werkgebied woont? Neem gerust contact met ons op, dan kunnen we het met elkaar bespreken.

Ivonne Haaksema: verloskundige

BIG: 49908589803

Ik wist al vroeg wat ik wilde worden als ik groot was, ‘Ik wil baby’s op de wereld zetten’. Geen kinderwagen was veilig (‘..even naar de baby kijken..’). Het wonder van een nieuw leven blijft mij fascineren en ik ben nog altijd onder de indruk van de kracht van het baringsproces en waartoe een vrouwenlichaam in staat is. Na het behalen van mijn diploma, ben in 2008 met veel enthousiasme aan het werk gegaan als eerste lijns verloskundige in een verloskundigenpraktijk in Dordrecht. Het is altijd mijn droom geweest om een eigen praktijk in mijn geboorteplaats Ridderkerk te hebben. Deze droom is in 2012 uitgekomen. Hierdoor kan ik mijn werk doen zoals ik denk dat verloskundige zorg bedoeld is. Zwangere vrouwen verdienen zorg en aandacht die is gevormd naar de persoonlijke wensen en behoeften van die persoon. Het mooie van dit beroep vind ik de band die je met de toekomstige ouders opbouwt en de diversiteit aan mensen in de praktijk. Zo zit je de ene keer aan een kop koffie met een beschuit met muisjes en de keer erna aan een kopje Turkse thee met baklava. Het enthousiasme van mensen als ik ze vervolgens na de bevalling op straat tegen kom, zorgt ervoor dat ik weet dat ik helemaal op mijn plek zit. Ik hoop nog heel lang met hetzelfde plezier mijn beroep uit te mogen oefenen.

Marieke Harbers: verloskundige

BIG: 19927132303

Ik ben Marieke Harbers en kom uit Hendrik-Ido-Ambacht. Nog vóór ik met de opleiding verloskunde in Rotterdam begon, mocht ik samen met Ivonne mijn allereerste bevalling begeleiden. De liefde voor het vak was er al maar sindsdien heb ik nooit meer getwijfeld: ik word verloskundige! Begin 2020 heb ik mijn diploma behaald.

Het is een voorrecht om met vertrouwen van zwangeren en hun partner deel uit te maken van de bijzondere periode rond zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Ik hou van de afwisseling in het vak, persoonlijke momenten met zwangeren en partner en medisch technische vaardigheden. Je weet van tevoren nooit precies hoe een dag dienst zal verlopen. Op vrije momenten ga ik graag een dagje weg met mijn man of plof ik lekker op de bank met een (puzzel)boek of film.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten! Graag neem ik de tijd om jullie wensen en vragen te bespreken en persoonlijke aandacht te bieden.

Mylène Hermans: verloskundige

BIG: 49930758503

Vanaf jongs af aan wist ik al dat ik iets in de zorg wilde doen. Het beroep verloskundige was voor mij toen nog onbekend en de focus lag bij mij vooral op arts worden. Naarmate ik ouder werd, ging ik toch meer twijfelen. 
Via een goede vriendin ben ik bij de opleiding verloskunde gekomen, en na de open dag was ik meteen om.
Tijdens mijn stages ontdekte ik dat werken in een verloskundigenpraktijk ècht mijn ding is.
Het persoonlijk contact met de zwangere en haar partner vind ik niet alleen erg leuk, maar ook erg belangrijk. Dit zorgt voor een vertrouwensband, wat een essentieel onderdeel is tijdens de zwangerschap, maar zeker ook tijdens de bevalling (en de kraamtijd)
Wat ik vooral ook leuk vind, is de diversiteit van ons werk als verloskundige. 
Je weet je nooit hoe een dienst gaat verlopen en geen enkele dienst is hetzelfde! 
Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten èn om je de beste zorg te kunnen bieden!
 

Marissa Jouwsma: verloskundige

BIG: 99932553803

Als klein kind vond ik alles wat met baby’s te maken had al interessant. Toen ik tijdens mijn middelbare school periode op zoek ging naar een studie die bij mij zou passen, begon het bij mij al snel te kriebelen om verloskundige te worden. Wat was ik blij toen ik hoorde dat ik was toegelaten op de opleiding! Dit voelde als een droom die uitkwam!


Inmiddels ben ik afgestudeerd aan de verloskunde opleiding in Maastricht. Het leuke van ons vak vind ik de afwisseling; geen enkele dag is namelijk hetzelfde, én ook de persoonlijke band die je met ouders opbouwt. Ik vind het dan ook een voorrecht om deel uit te mogen maken van deze bijzondere periode en aanstaande ouder(s) te begeleiden in hun groei naar het ouderschap.
Verder vind ik het ook belangrijk om de tijd te nemen voor de zwangere en haar partner, zodat alle wensen en vragen besproken kunnen worden. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en te mogen ondersteunen tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed!

Betty Gelok: praktijkassistente

Al jong wist ik dat ik met baby’s en kleine kinderen wilde werken. Na de Inas ben ik de opleiding voor kraamverzorgster gaan doen en heb ik ruim 7 jaar met veel plezier in de kraam gewerkt. Na de geboorte van mijn dochter ben ik na een aantal jaar in de verloskundige praktijk van Riet Preesman gaan werken als praktijkassistente. Ik heb hier bijna 20 jaar met veel plezier gewerkt en vond het contact met de patiënten altijd erg fijn. Als je de patiënten na 6 weken weer terug zag met hun baby voor de nacontrole was dit erg leuk en wist je waar je het voor deed. Toen de praktijk van Mw. Preesman werd overgenomen door Ivonne Haaksema ben ik zeg maar met de praktijk meegekomen. Hier werk ik nog steeds met evenveel plezier en voldoening.

Cornel Kirpestein: echoscopiste

Meer dan 30 jaar heb ik met heel veel plezier als verloskundige gewerkt in Tiel, samen met mijn collega’s. Duizenden zwangere vrouwen en hun partners heb ik in die jaren mogen begeleiden; allemaal hun eigen verhalen en levensgeschiedenissen.

En alle babies even bijzonder!

Nu, na zo lange tijd, heb ik besloten om te stoppen met het werken in mijn praktijk. Ik ben moeder van drie dochters en intussen ook oma van vijf kleinzoons. Het is tijd om het wat rustiger aan te doen, en wat meer tijd aan mijn gezin en familie te besteden.

Ik werk nu voornamelijk als coördinator en projectbegeleider en werk mee aan onderzoek in de geboortezorg.Ik vind het heel leuk dat ik in deze praktijk als echoscopiste kan werken. Zo blijf ik betrokken bij de aanstaande ouders en hun babies, en kan ik nog een klein beetje bijdragen aan deze bijzondere periode.

Tot ziens op het echospreekuur!

Een kijkje in onze praktijk