Over Verloskundigenpraktijk Ridderkerk

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

We werken met drie verloskundigen; Ivonne Haaksema, Marieke Harbers-Boudewijn, Marissa Teeuw-Jouwsma, Betty Gelok-Arends en Cornel Kirpestein. Verder worden wij ondersteund door assistente Betty Gelok en echoscopist Cornel Kirpestein.

Wij vinden het fijn om te werken in een wat kleinere praktijk, zodat we iedere zwangere zelf persoonlijk leren kennen. Wij merken dat de drempel om vragen te stellen en eventuele angsten te uiten daardoor een stuk lager ligt. De duidelijkheid dat je weet wie je aan je bed krijgt en dat je weet wat de werkwijze en visie van je verloskundige is, zorgt voor de rust die je als zwangere nodig hebt.

Wij krijgen geregeld de vraag wat ons werkgebied is en tot hoever ons werkgebied reikt. Onze praktijk is gevestigd in Ridderkerk, maar omliggende dorpen zijn voor ons prima aan te rijden. Wij werken dan ook geregeld in Hendrik Ido Ambacht en Beverwaard/Ijsselmonde. Uitzonderlijk daarbuiten, omdat wij een verplichte aanrijdtijd hebben van max. 20 min in geval van een spoedgeval. Mocht je zwanger zijn en je bij ons aan willen melden, maar twijfel je of je in ons werkgebied woont? Neem gerust contact met ons op, dan kunnen we het met elkaar bespreken.

Ivonne Haaksema: verloskundige

BIG: 49908589803

Als klein meisje wist ik al dat ik verloskundige wilde worden.
Een zwangerschap en de geboorte van een kindje hadden voor mij iets magisch.
Het wonder van een nieuw leven blijft mij fascineren en ik ben nog altijd onder de indruk van de kracht van het baringsproces en waartoe een vrouwenlichaam in staat is.


Na het behalen van mijn diploma in 2007, ben ik met veel enthousiasme aan het werk gegaan als eerstelijns verloskundige in Dordrecht. In 2012 kreeg ik de kans om mijn droom, een eigen verloskundigenpraktijk in mijn geboorteplaats Ridderkerk, te verwezenlijken en heb ik de praktijk van Riet Preesman, de verloskundige die mij zelf op de wereld heeft geholpen, overgenomen. Hierdoor kan ik zorg geven zoals ik denk dat verloskundige zorg bedoeld is. Zwangere vrouwen verdienen persoonlijke zorg en aandacht die is gevormd naar de eigen wensen en behoeften van die persoon. Het mooie van dit beroep vind ik de band die je met de toekomstige ouders opbouwt en de diversiteit aan mensen in de praktijk. Zo zit je de ene keer aan een kop koffie met een beschuit met muisjes en de keer erna aan een kopje Turkse thee met baklava.
Naast het begeleiden van de zwangerschap, de bevalling en het kraambed, plaats ik ook de anticonceptie spiralen op de praktijk.
Het enthousiasme van de mensen als ik ze vervolgens na de bevalling op straat tegen kom, zorgt ervoor dat ik weet dat ik hier helemaal op mijn plek zit.

Ik hoop nog heel lang met hetzelfde plezier mijn beroep te mogen uitoefenen.

Marieke Harbers-Boudewijn: verloskundige

BIG: 19927132303

Ik ben Marieke Harbers-Boudewijn en kom uit Hendrik-Ido-Ambacht. Nog vóór ik met de opleiding verloskunde in Rotterdam begon, mocht ik samen met Ivonne mijn allereerste bevalling begeleiden. De liefde voor het vak was er al, maar sindsdien heb ik nooit meer getwijfeld: ik word verloskundige! Sinds 2020 loop ik afgestudeerd rond met mijn eigen verlostas.

Ik hou van de afwisseling in het vak: persoonlijke gesprekken met zwangeren en hun partner, mooie momenten en medisch technische vaardigheden. Je weet van tevoren nooit precies hoe een dag dienst zal verlopen. Ook vind ik het bijzonder om het vertrouwen te krijgen van zwangeren en hun partner in de fase van (opnieuw) ouders worden. Inmiddels mag ik zelf ook moeder zijn van 2 prachtige kinderen, een zoon geboren in 2022 en een dochter geboren in 2023. Op vrije momenten ben ik graag bij mijn gezin of gaan we een dagje weg.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten! Graag neem ik de tijd om jullie wensen en vragen te bespreken en persoonlijke aandacht te bieden.

Marissa Teeuw-Jouwsma: verloskundige

BIG: 99932553803

Ik ben Marissa Teeuw-Jouwsma, getrouwd en woon in Hendrik-Ido-Ambacht. Als klein kind vond ik alles wat met baby’s te maken had al interessant. Toen ik tijdens mijn middelbare schoolperiode op zoek ging naar een studie die bij mij zou passen, begon het bij mij al snel te kriebelen om verloskundige te worden. Wat was ik blij toen ik hoorde dat ik was toegelaten op de verloskunde opleiding in Maastricht! Dit voelde als een droom die uitkwam!

Het leuke van ons vak vind ik de afwisseling; geen enkele dag is namelijk hetzelfde! Ook de persoonlijke band die je met ouders opbouwt vind ik leuk. Ik vind het dan ook een voorrecht om deel uit te mogen maken van deze bijzondere periode en aanstaande ouder(s) te begeleiden in hun groei naar het ouderschap.
Verder vind ik het ook belangrijk om de tijd te nemen voor de zwangere en haar partner, zodat alle wensen en vragen besproken kunnen worden. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en te mogen ondersteunen tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed!

Betty Gelok-Arends: praktijkassistente

Ik wist al jong dat ik ergens wilde gaan werken waar baby’s bij betrokken waren.
Na de middelbare school ben ik de opleiding gaan volgen voor kraamverzorgster.
Dit heb ik gedaan tot ik zwanger was van mijn dochter.
Zij is inmiddels zelf ook moeder van 2 dochters, en ik dus oma van 2 schattige kleindochters.
Ongeveer 34 jaar geleden ben ik bij deze praktijk gaan werken als praktijkassistente, eerst Bij verloskundige Riet Preesman en na de overname van de praktijk bij Ivonne.
Ik vind het nog steeds erg leuk om aanstaande ouders te begeleiden bij het proces van de zwangerschap. Ik hoop dat ik dit nog een aantal jaar kan doen en jullie kan verwelkomen op de praktijk!

Cornel Kirpestein: echoscopiste

Meer dan 30 jaar heb ik met heel veel plezier als verloskundige gewerkt in Tiel, samen met mijn collega’s. Duizenden zwangere vrouwen en hun partners heb ik in die jaren mogen begeleiden; allemaal hun eigen verhalen en levensgeschiedenissen.

En alle babies even bijzonder!

Na zo lange tijd heb ik besloten om te stoppen met het werken in mijn praktijk. Als moeder van drie dochters en oma van vijf kleinzoons en een kleindochter werd het tijd voor een geregelder leven, meer balans tussen werk en privé.

Ik werk nu o.a. als echoscopist in deze praktijk en organiseer in mijn woonplaats een echocentrum waar alle 13- en 20-weken echo’s worden gemaakt uit die regio. Zo blijf ik betrokken bij de aanstaande ouders en hun kinderen, en kan ik nog een klein beetje bijdragen aan deze bijzondere periode.

Tot ziens op het echospreekuur!

Een kijkje in onze praktijk